Filip: Am toată certitudinea că vom primi împrumutul de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Pavel Filip se arată încrezător că în scurt timp Republica Moldova va primi împrumutul de 150 de milioane de euro din partea României, iar în aproximativ o lună ar urma să viziteze Chişinăul misiunea Fondului Monetar Internaţional, transmite IPN.

În cadrul unei intervenţii la postul public de televiziune Moldova 1, Pavel Filip a menţionat necesitatea stringentă pentru Republica Moldova ca să fie deblocate finanţările externe. „Noi trebuie să ne dezvoltăm economic. Asta înseamnă că trebuie să deblocăm şi finanţările din exterior. Dar ele nu vor veni până nu vom întoarce încrederea partenerilor de dezvoltare în Republica Moldova, pierdută de guvernările precedente”, a menţionat Filip.

În acest context, Pavel Filip a subliniat că Guvernul a reluat discuţiile cu FMI şi cu Executivul de la Bucureşti. „Am toată certitudinea că în iunie vom avea vizita Misiunii FMI, am toată certitudinea că vom primi împrumutul de la Bucureşti. Chiar astăzi (joi, 28 aprilie - n.r.) am avut un schimb de opinii cu premierul Cioloş şi imediat ce vom avea un prim semnal de la FMI că vin la Chişinău vom intra în procedură de debursare a primei tranşe a acordului de împrumut”, a adăugat premierul.

În acest context, Pavel Filip a declarat că toate condiţiile prezentate de guvernul de la Bucureşti pentru acordarea împrumutului au fost îndeplinite. „Acum suntem în procedură tehnică”, a spus Filip.

Potrivit lui Pavel Filip, şi dialogul cu FMI avansează. „Să nu credeţi că discuţiile cu FMI se reduc doar la schimb de scrisori. Nimic din ce ne solicită FMI nu ne este străin. Sunt aceleaşi lucruri pe care ni le dorim şi noi. Noi vom fi guvernul care va impune stabilitate bancară odată şi pentru totdeauna. Există o strategie de eliminare a vulnerabilităţilor din sistemul bancar şi urmează să fie un subiect al discuţiilor când va veni misiunea la Chişinău. Sper foarte mult să se întâmple la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie”, a declarat Pavel Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite