Festivalul Naţional al Prunei are loc duminică la Nisporeni

Festivalul Naţional al Prunei are loc duminică la Nisporeni

FOTO Arhivă

Festivalul Naţional al Prunei se organizează la Nisporeni şi în acest an, duminică, 24 septembrie, transmite IPN. Începând cu ora 10.00, În piaţa Ştefan cel Mare şi Sfânt din Nisporeni, vizitatorii vor putea gusta prune proaspete direct de la producător, vor putea savura gustul plăcintelor cu prune făcute la cuptor, precum şi al dulciurilor din prune.

Doritorii vor putea degusta şi ţuică proaspăt fiartă din pruna acestui an.
 
Programul evenimentului prevede şi o paradă a producătorilor: „Cămara Bunicuţei”— degustare cu vânzare a produselor din prune, un iarmaroc de toamnă şi o expoziţie cu vânzare a obiectelor de olărit, ţesut şi lemnărit.
 
Programul cultural-etnofolcloric va fi asigurat de 13 colective de dans, dramatice, fanfară şi muzică uşoară. Vor fi desfăşurate concursuri cu premii, iar pentru doritori – lecţii de gătit bucate din prune.
 
Începând cu ora 18.00, atmosfera va fi întreţinută de artişti născuţi în Nisporeni. Festivalul va culmina cu un foc de artificii. Intrarea este liberă.
 
Festivalul este la a doua ediţie şi este organizat de autorităţile locale, în parteneriat cu ministerul de ramură.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: