Festivalul de Film Românesc revine la Chişinău cu genericul „Mari scriitori, mari ecranizări”

Festivalul de
Film Românesc revine la Chişinău cu genericul „Mari scriitori, mari ecranizări”

Secvenţă din filmul „Ciuleandra”, în regia lui Sergiu Nicolaescu. FOTO Arhivă

Festivalul de Film Românesc revine la Chişinău în perioada  21-23 mai cu genericul „Mari scriitori, mari ecranizări”.

Ştiri pe aceeaşi temă

În fiecare zi  începând cu ora 17.00 la Cinematograful  Odeon din Chişinău, vor fi prezentate proiecţii de filme româneşti, ecranizări de renume, inspirate din operele marilor scriitori români. Filmele de referinţă cu o distribuţie artistică de excepţie, având semnătura a mari regizori, „Ciuleandra”, regia Sergiu Nicolaescu, „Casa din vis”, regia Ioan Cărmăzan, „Cel mai iubit dintre pământeni”, regia Şerban Marinescu, sunt doar câteva exemple de filme ce au ca scop redescoperirea şi renaşterea adevăratelor valori ale neamului românesc.

Având în vedere că filmele selectate sunt ecranizări după capodopere ale literaturii româneşti care fac parte din programa liceelor şi vor fi indispensabile la examenul de Bacalaureat, organizatorii au speranţa că o mare parte a publicului va fi reprezentată de către liceeni, şi nu numai.

Festivalul este organizat de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România (U.A.R.F) în parteneriat cu Uniunea Cineaştilor din Moldova (UCM).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările