Facilităţi pentru cei care încearcă să obţină permisul de conducere moldovenesc

Facilităţi pentru cei care încearcă să obţină permisul de conducere moldovenesc

FOTO unimedia.info

Rezultatul la proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere va fi valabil timp de un an. Acest lucru este prevăzut de o hotărâre de Guvern, publicată vineri, 13 aprilie, în Monitorul Oficial. Până acum, perioada de valabilitate era de 90 de zile, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă în decurs de un an viitorii şoferi nu vor reuşi să susţină proba practică, inclusiv subprobele poligon şi pe traseu, vor fi nevoiţi să susţină repetat examenul teoretic.

Totodată este publicat şi modelul permisului de conducere internaţional. Acesta se va elibera în baza permisului de conducere naţional cu statut „valabil”, pe un termen de până la trei ani, cu condiţia că acest termen să nu depăşească termenul de valabilitate al permisului de conducere naţional.

Recent, Agenţia Servicii Publice a modificat rutele la proba practică, subproba pe traseu, a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, reducând numărul rutelor de examinare, de la zece la cinci, la categoriile/subcategoriile B, BE, D1, D1E şi D. 

Noul sistem permite examinarea a trei candidaţi pe o rută fără a reveni la punctul de pornire. Lungimea unei rutei s-a mărit până la 21 km, faţă de aproape 8 cât era până acum, iar fiecărei persoane examinate îi revin câte 7 km.

citeste totul despre: