Expoziţii şi prelegeri, cu ocazia împlinirii a 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Expoziţii şi prelegeri, cu ocazia împlinirii a 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România

FOTO Arhivă

Mai multe expoziţii şi prelegeri vor marca împlinirea a 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România, în mai multe localităţi din Republica Moldova.

La primăria comunei Gura-Galbenei, va putea fi vizitată expoziţia ”Lucian Blaga – Poemele luminii”, iar, sâmbătă, aici va avea loc şi un program al ansamblului folcloric Haiducii, intitulat ”Veşnicia s-a născut la sat”.
 
Duminică, de la ora 9.30, la Casa Naţională din Nisiporeni va avea loc prelegerea ”Unire în cuget şi-n simţiri”, susţinută de academicianul Valeriu Matei, directorul ICR Chişinău, iar luni, începând cu ora 16.00, se va desfăşura o serie de evenimente, la Liceul ”Mitropolit Nestor Vornicescu” din comuna Lozova, care cuprinde o manifestare literar-artistică şi vernisarea expoziţiei ”Basarabia 1812-1947. Oameni. Locuri. Frontiere”, care va fi deschisă până pe 28 aprilie.
 
Legat de aceeaşi sărbătoare, marţi, de la ora 13.00, primăria comunei Dumbrăviţa, raionul Sângerei, găzduieşte expoziţia ”Lupta cu inerţia - Poeţii generaţiei '60”, care va fi urmată de manifestarea literar-artistică ”Ai grijă Ţară, de propria ta Ţara!”.
 
Evenimentele sunt organizate de Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu“ de la Chişinău, în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a României, Şcoala de Arte din Străşeni, Consiliul raional Nisiporeni şi Liceul ”Mitropolit Nestor Vornicescu” din comuna Lozova, raionul Străşeni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: