(EXCLUSIV) FOTBAL/ Selecţionata de tineret a Republicii Moldova a ajuns în Azerbaidjan

(EXCLUSIV) FOTBAL/ Selecţionata de tineret a Republicii Moldova a ajuns în Azerbaidjan

Sergiu Chirilov este antrenorul selecţionatei de tineret a Republicii Moldova

Fotbaliştii moldoveni s-au deplasat sâmbătă dimineaţă în oraşul azer Lankaran unde va avea un cantonament de trei zile şi un meci de fotbal cu echipa similară a Azerbaidjanului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Delegaţia Moldovei a decolat sâmbătă dimineaţa spre Baku de la Chişinău, cu escală pe cochetul aeroport Ataturk Istanbul. Dispoziţia băieţilor noştri în timpul zborului a fost excelentă deşi s-au aflat în avioanele Air Moldova şi Azerbaidjan Airlines aproape cinci ore. În după amiaza zilei echipa antrenată de Sergiu Chirilov a ajuns în capitala ţării caspice, unde a fost întâlnită de reprezentanţi ai Federaţiei Azere de Fotbal.

Cel mai lung şi uşor obositor traseu a fost cu autocarul din Baku până la oraşul unde are loc cantonamentul - Lankaran. Deşi a fost escortat de mai multe maşini ale poliţiei locale, lotul Moldovei a ajuns în Lankaran pe la ora locală 22.00 (ora chişinăului - 20.00).

„Tricolorii" au reuşit doar să cineze şi să urmărească meciul Barcelona - Manchester din finala Champions League.

Meciul face parte din pregătirile către Euro-2013

Astăzi dimineaţă, după dejun, jucătorii moldoveni au plecat la plimbare prin Lankaran, iar la ora locală 12.00 va fi o primă şedinţă tehnică. Seara, la 18.00 pe stadionul Khazar se va desfăşura primul antrenament al echipei noastre.

Din lotul deplasat în Azerbaidjan fac parte 20 de jucători de la diferite echipe. Antrenorul principal Sergiu Chirilov a spus că „partida de marţi cu Azerbaidjan nu este un simplu amical, ci un meci de verificare şi de pregătire către primele partide ale preliminariilor Campionatului European viitor care vor demara în luna septembrie".

Solicitat de Adevărul, reprezentantul federaţiei azere de fotbal Zaur Haji- Maharramov, organizator al meciului a spus că locul de disputare nu a fost ales la întâmplare. „În momentul de faţă popularitatea fotbalului în Lankaran a crescut simţitor şi am dorit să le aducem localnicilor un plăcut spectacol internaţional. În plus, stadionul Khazar din acest oraş este cel mai modern din Azerbaidjan", a spus Haji-Maharramov.

Echipa locală Khazar, antrenată de românul Mircea Rednic se află pe val în Azerbaidjan, iar marţi a câştigat cupa acestei ţări, învingând în finală pe FC Baku la penalty, după ce în timpul regulamentar meciul se încheiase cu scorul de 1-1.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările