Ex-directoarea filialei din Donduşeni a unei bănci comerciale riscă până la şase ani de detenţie

Ex-directoarea filialei din Donduşeni a unei bănci comerciale riscă până la şase ani de detenţie

Procuratura Anticorupţie anunţă despre finisarea urmăririi penale şi remiterea în instanţa de judecată pentru examinare în fond a cauzei penale de învinuire a ex-directoarei filialei Donduşeni a unei bănci comerciale, pentru încălcarea regulilor de creditare, abuz de serviciu şi însuşirea mijloacelor băneşti în proporţii deosebit de mari în procesul de creditare a mai multor persoane din raioanele de nord ale R. Moldova

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii legii au pornit şi cercetat mai multe cauze penale pe faptul delapidării şi însuşirii mijloacelor financiare, în sumă totală de 1.893.955,16 lei, de la filiala băncii comerciale, de către persoane ce reprezintă conducerea băncii, cauze care au fost conexate într-o procedură unică.

La data de 24 august 2018, în legătură cu eschivarea învinuitei de la urmărirea penală, a fost dispusă căutarea acesteia, iar la 23.10.2018 învinuita a fost reţinută, la moment fiindu-i aplicată măsura preventivă obligarea de a nu părăsi ţara. În cadrul urmăririi penale aceasta nu şi-a recunoscut vinovăţia.

Totodată, procurorii anticorupţie au sesizat Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale din cadrul CNA pentru identificarea mijloacelor băneşti sustrase şi recuperarea prejudiciului cauzat, fiind recuperate în acest sens bunuri în valoare totală de 1.063.255,5 lei.
        
Dacă instanţa o va găsi vinovată de săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. art. 190 alin. (2) lit. d), 191 alin. (2) lit. d), 239 alin. (1), 361 alin. (1) şi 335 alin. (1) Cod penal, aceasta riscă o pedeapsă cu amendă de la 500 – 20 000 u.c. sau cu închisoare de până la 6 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

 

citeste totul despre: