Eugen Doga, sărbătorit de Mărţişor

Eugen Doga, sărbătorit de Mărţişor

Compozitorul Eugen Doga. FOTO Unimedia

Compozitorul Eugen Doga îşi sărbătoreşte ziua de naştere în prima zi de primăvară. Maestrul împlineşte astăzi 76 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Soţia maestrului a comunicat pentru Info-Prim Neo că Eugen Doga se află în Rusia, fiind în juriul unui festival de cinema la Hanta-Mansiisk.

Eugen Doga s-a născut pe 1 martie 1937, în satul Mocra din stânga Nistrului, astăzi raionul Râbniţa. Şi-a început cariera de muzician ca violoncelist în Orchestra Comitetului de Stat al R.S.S.M. pentru Televiziune şi Radiodifuziune, încă în perioada studenţiei (1957-1962). A predat apoi la şcoala de Muzică „Ştefan Neaga“ şi a fost membru al colegiului redacţional şi de repertoriu al Ministerului Culturii al RSS Moldoveneşti.

Este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai renumiţi compozitori de cinematograf şi filme din spaţiul post-sovietic. A debutat la studioul cinematografic Moldova-film în anul 1967, semnând muzica pentru comedia „Se caută un paznic“. A scris muzică la peste 200 de filme: „Nunta la palat“, „Singur în faţa dragostei”, „Zece ierni pe o vară“, „Lăutarii“, „Şatra“, „Gingaşa şi tandra mea fiară“, „Patul lui Procust“ etc.

Maestrul urmează să revină la Chişinău pe 10 martie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările