Ernest Vardanean: Tariful la gaz este una dintre bombele economice care putea să explodeze

Ernest Vardanean: Tariful la gaz este una dintre bombele economice care putea să explodeze

FOTO 123RF

Membrul Comisiei pentru mass-media şi comunicare de pe lângă preşedintele Igor Dodon, Ernest Vardanean, consideră că tariful la gaz putea să fie una dintre bombele economice care ar fi putut să explodeze, dacă Federaţia Rusă nu ar fi mers în întâmpinarea cerinţelor şefului statului de reducere a preţului pentru gazul livrat Republicii Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui, tariful pentru gaz putea să fie majorat încă anul trecut, dar democraţii, înainte de alegerile din luna februarie, au decis să fie buni şi să nu facă acest lucru. Acum, actuala guvernare şi populaţia trebuie să acopere această diferenţă între tarif şi cheltuieli.
 
„Ei au arătat frumos la alegeri, au plecat de la putere, dar de răspuns trebuie să răspundem noi, populaţia şi coaliţia de guvernare. Aceasta este una dintre bombele economice care putea să explodeze, dacă conducerea Rusiei nu ar fi mers în întâmpinarea cerinţelor preşedintelui Igor Dodon şi, având în vedere că a venit o guvernare adecvată”, a menţionat Ernest Vardanean la emisiunea „Glavnîi vopros” de la NTV-Moldova.
 
Membrul Comisiei mass-media spune că actualmente nu există riscul majorării bruşte a tarifului la gaz, ceea ce trebuia să se întâmple încă anul trecut.

În opinia lui Ernest Vardanean, actualmente Federaţia Rusă aşteaptă de la Republica Moldova previzibilitate şi consolidare în plan intern. „Una fără alta nu există, ştiind conjunctura noastră actuală”, a menţionat membrul Comisiei mass-media. Chişinăul aşteaptă de la Moscova o deschidere şi în continuare şi în unele situaţii să meargă în întâmpinarea Republicii Moldova.

Fadei Nagacevschi, consilierul Preşedintelui Parlamentului, consideră că s-a încheiat etapa când autorităţile pot să desfăşoare o politică externă unilaterală şi este îmbucurător faptul că actuala guvernare este deschisă să poarte discuţii şi cu Estul, şi cu Vestul. Totodată, Fadei Nagacevschi spune că există deschidere atât din partea Guvernului, cât şi a Parlamentului şi a Preşedinţiei privind reglementarea transnistreană. „Orice concept care va fi propus va trebui să fie consultat foarte bine cu cetăţenii pentru că trebuie să existe înţelegerea acestuia”, spune juristul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările