Epidemia coronavirus: Mitropolia Moldovei îndeamnă cetăţenii să se roage mai mult şi să consume zilnic apă sfinţită

Epidemia coronavirus: Mitropolia Moldovei îndeamnă cetăţenii să se roage mai mult şi să consume zilnic apă sfinţită

FOTO IPN

În contextul apariţiei focarului de Coronavirus în nordul Italiei, unde se află şi cetăţeni ai Republicii Moldova, mitropolia Moldovei îi îndeamnă pe toţi credincioşii să respecte recomandările Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte igiena şi sănătatea publică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biserica ortodoxă îndeamnă credincioşii „ca în această perioadă să se roage mai mult, să se însemneze cu semnul Sfintei Cruci, să se spovedească şi să se împărtăşească cu regularitate, să se ungă cu untdelemn sfinţit, să consume zilnic apă sfinţită şi prescură, să înalţe rugăciuni către Maica Domnului şi toţi sfinţii tămăduitori de boli”. 

„Să ne întărim în acelaşi timp credinţa şi să sporim rugăciunile către Mântuitorul Iisus Hristos, Doctorul sufletelor şi al trupurilor, Care are puterea de a tămădui toată boala şi toată neputinţa în popor. Totodată, recomandăm clerului şi credincioşilor  să se roage în cadrul slujbelor bisericeşti şi pentru cei bolnavi şi încercaţi astăzi în lume de noul virus şi pentru întărirea noastră fizică şi duhovnicească, pentru că aceasta este una din datoriile principale ale creştinului de a se ruga unii pentru alţii”, se spune într-un comunicat de presă al mitropoliei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: