Elveţia şi PNUD oferă echipamente de protecţie cadrelor medicale din Moldova

Elveţia şi PNUD oferă echipamente de protecţie cadrelor medicale din Moldova

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a recepţionat prima tranşă de echipamente de protecţie ca parte a eforturilor Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) şi ale Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) de a susţine ţara în lupta cu pandemia de COVID-19, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un comunicat de presă remis de PNUD precizează că echipamentul medical va fi distribuit instituţiilor medicale care au rămas fără stocuri din cauza cererii fără precedent, determinată de izbucnirea pandemiei. Uniformele medicale de protecţie sunt extrem de necesare pentru a reduce riscul infectării personalului medical din prima linie.

Directoarea Biroului de cooperare al Elveţiei din Republica Moldova, Caroline Tissot, menţionează că echipamentele de protecţie personală, asigurate de Guvernul Elveţiei, vor fi distribuite spitalelor care au în sarcină tratarea cazurilor de COVID-19. „Ele vor ajuta angajaţii medicali din prima linie în munca pe care o fac zi de zi pentru a izola şi a nimici virusul care provoacă boala COVID-19. Este un efort pentru care le suntem extrem de recunoscători”, spune Caroline Tissot.

Reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova, Dima Al-Khatib declară că, în aceste vremuri grele, PNUD este alături. „Lucrăm împreună cu autorităţile Republicii Moldova, ca parte a unui răspuns comun al ONU şi al partenerilor de dezvoltare, pentru a sprijni procurarea echipamentelor şi dispozitivelor medicale, pentru a evalua necesităţile de recuperare pe termen lung şi pentru a ajuta ţara să elaboreze o strategie multi-sectorială de răspuns la pandemie, pentru a-şi proteja cetăţenii şi economia, fără a lăsa pe nimeni în urmă”, a precizat Dima Al-Khatib.

Echipamentul de protecţie a fost procurat graţie unui prim acord de 200 d mii de dolari încheiat între SDC şi PNUD. Restul echipamentului va fi livrat în curând.

Primul caz de COVID-19 a fost înregistrat în Republica Moldova pe 7 martie, iar de atunci s-au confirmat 298 de cazuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: