Elevii din Republica Moldova vor putea învăţa în faţa televizoarelor

Elevii din Republica Moldova vor putea învăţa în faţa televizoarelor

Un grup de pedagogi din capitală, împreună cu 32 de echipe de filmare, elaborează conţinuturi educative, a câte 15 minute, care vor fi difuzate online şi pe canalele naţionale de televiziune, a declarat primarul general Ion Ceban, la o conferinţă de presă, transmite IPN.

Pedagogii pregătesc 4.800 de astfel de lecţii. Municipalitatea va aloca patru milioane lei pentru prima etapă a acestui proiect. Ion Ceban a declarat că prioritară este dotarea profesorilor cu posibilităţi tehnice, apoi va fi analizată şi capacitatea de dotare a elevilor.
 
„Se poartă discuţii cu agenţi economici în vedere realizării posibilităţii ca aceste lecţii să poată fi difuzate pe canale naţionale de televiziune, or elevii din Chişinău cu siguranţa au toţi televizoare acasă”, spune primarul.

În legătură cu platforma de înscriere a copiilor în clasa întâi, primarul a precizat că aceasta nu este temporar funcţională, deoarece Ministerul Educaţiei a amânat înscrierea la şcoală în legătură cu situaţia pandemică din ţară. Autorităţile vor comunica când procedura va putea fi reluată. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: