Drone şi staţii radio, depistate de către vameşii din R. Moldova

Drone şi staţii radio, depistate de către vameşii din R. Moldova

Funcţionarii posturilor vamale Leuşeni şi Sculeni au prevenit trei tentative de transportare ilicită a dronelor şi staţiilor radio. În primul caz, funcţionarii postului vamal Leuşeni au supus controlului de specialitate un autocar de model ”Van Hool”, care se deplasa din Italia spre Republica Moldova, transportând pasageri cu bagaje personale şi colete neînsoţite.

Ştiri pe aceeaşi temă

În rezultatul controlului vamal, în compartimentul marfar, printre bagajele personale ale pasagerilor au fost depistate mărfuri în cantităţi comerciale, nedeclarate organului vamal şi anume: drone – 23 unităţi şi cabluri USB – 120 unităţi, toate nedeclarate controlului vamal.

În al doilea caz, la fel funcţionarii postului vamal Leuşeni au supus controlului de specialitate un mijloc de transport de model ”Ford Ecosport”, care se deplasa din România spre Republica Moldova, la volanul căruia se afla un cetăţean al RM, fiind însoţit de către 2 pasageri. În rezultatul controlului vamal, sub bancheta din spate a autoturismului a fost depistată o dronă, care aparţinea unuia dintre pasageri, nedeclarată organului vamal.

În al treilea caz, funcţionarii postului vamal Sculeni au supus controlului de specialitate un mijloc de transport ce se deplasa din Germania spre Republica Moldova. În rezultatul controlului vamal, a fost depistat un lot de marfă:  staţii radio uzate de diferite modele - 8 seturi, garnituri audio Bluetooth - 3 unităţi, garouri medicale - 10 seturi şi încărcătoare pentru staţii radio, toate nedeclarate controlului vamal.

În consecinţă, mărfurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanţelor. Făptaşii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravenţional al Republicii Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările