Dreptul la pensie va putea fi solicitat şi prin procură în R. M0ldova

Dreptul la pensie va putea fi solicitat şi prin procură în R. M0ldova

FOTO simbol sursa shutterstock

Dreptul la pensie va putea fi solicitat inclusiv prin procură, potrivit unei modificări la articolul 31 al Legii privind sistemul public de pensii, aprobată de Guvern, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cererea de pensionare şi actele necesare vor depuse la organizaţia teritorială de asigurări sociale de către reprezentantul potenţialului beneficiar, desemnat prin procură de acesta.

Ministrul sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale Viorica Dumbrăveanu, a explicat că modificarea în cauză rezultă din numeroasele adresări parvenite de la persoanele care, din cauza  stării de sănătate, nu se pot deplasa pentru a depune personal cererea şi actele respective la organul teritorial de asistenţă socială.

Dreptul la pensie va putea fi solicitat prin procură şi de persoanele care temporar se află peste hotare şi nu pot reveni acasă din cauza pandemiei.

Prin procură va putea fi solicitat dreptul la pensiile pentru limita de vârstă, pensiile de dizabilitate, cele de urmaş.

În  prezent dreptul la pensie poate fi solicitat doar prin depunerea personală a cererii şi actelor necesare la oficiul teritorial de asistenţă socială.

https://www.ipn.md/ro/dreptul-la-pensie-va-putea-fi-solicitat-inclusiv-prin-7967_1074730.html

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: