Două spitale regionale din Moldova vor fi activate în lupta împotriva COVID-19

Două spitale regionale din Moldova vor fi activate în lupta împotriva COVID-19

FOTO simbol

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat joi, 26 martie, că autorităţile vor deschide două spitale regionale pentru internarea persoanelor infectate cu COVID-19. Este vorba despre Spitalul Republican din Bălţi şi Spitalul din Comrat.

Viorica Dumbrăveanua a spus că autorităţile pun o miză foarte mare pe aceste două spitale în lupta cu COVID-19 şi a dat asigurări că ambele spitale sunt pregătite cu toate cele necesare în vederea internării şi tratării pacienţilor, iar personalul medical a fost instruit.

Secţia de boli infecţioase din cadrul Spitalului Republican din Bălţi are 50 de locuri disponibile, iar cea din spitalul de la Cahul - 25 de locuri. În ambele cazuri, numărul de locuri poate fi extins.

Ministra a precizat că pacienţii în stare gravă de sănătate vor fi aduşi la Spitalul Clinic Republican din Chişinău. De asemenea, copiii şi femeile gravide vor fi aduşi la Chişinău.

Amintim că numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 149.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: