Dosarul primarului de Basarabeasca, trimis în judecată

Dosarul primarului de Basarabeasca, trimis în judecată

FOTO arhivă, simbol

Procurorii au expediat în instanţa de judecată cauza penală de acuzare a primarului oraşului Basarabeasca de neglijenţă în serviciu soldată cu urmări grave. Edilul riscă până la şase ani de închisoare, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale menţionează că, pe parcursul anului 2015 şi până în septembrie 2016, o minoră din oraş a fost traficată de către tatăl său. Primarul este învinuit că nu a luat măsuri de curmare a acestui caz de exploatare sexuală, în pofida sesizărilor la adresa autorităţilor locale.

Primarul a fost reţinut pe 17 martie. Ulterior, într-o conferinţă de presă, Congresul Autorităţilor Locale din Moldova a cerut eliberarea din arest a primarului Valentin Cimpoieş. Directorul executiv al Congresului, Viorel Furdui, a spus că autorităţilor locale li se impun prin diverse acte normative obligaţii şi responsabilităţi fără acoperire financiară şi fără instrumente necesare de realizare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: