Dosar penal pe numele lui Ilan Şor, pentru că ar fi părăsit ţara, deşi avea interdicţia să o facă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Sor

Organele de drept au pornit un nou dosar penal pe numele liderului Partidului Şor, deputatul Ilan Şor. Acesta este cercetat pentru că ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova, deşi avea interdicţie în acest sens impusă de către instanţa de judecată. Declaraţia a fost făcută de către procurorul general, Eduard Harunjen, astăzi la o conferinţă de presă, transmite IPN.

Eduard Harunjen a menţionat că nu este fixat oficial, nici la Aeroportul International Chişinău, nici la alte puncte de trecere a frontierei, că Ilan Şor ar fi ieşit din Republica Moldova, dar există o bănuială rezonabilă că acesta a părăsit hotarele ţării într-o manieră ilegală. Procurorul general spune că locul aflării lui Ilan Şor nu este cunoscut de către oamenii legii.

Procurorul Adriana Beţişor a declarat că, până acum, ori de câte ori Ilan Şor era citat să se prezinte la audieri în dosarul în care era vizat, se prezenta. Controlul judiciar nu a mai fost încălcat. La ultima şedinţă care a avut loc la Curtea de Apel Cahul, pe 26 iunie, inculpatul nu s-a prezentat.

„Noi am cerut de două ori arestarea lui Ilan Şor. Nu poate fi invocat că Procuratura Anticorupţie a fost cea care a permis ca Ilan Şor să părăsească teritoriul Republicii Moldova. A fost controlul judiciar, o măsură dată de instanţa de judecată şi dânsul are obligaţii faţă de instanţa de judecată”, a declarat Adriana Beţişor.

Procurorii anticorupţie au aplicat sechestru pe mai multe bunuri ale deputatului, în cadrul unui dosar pentru fraudă bancară. Sechestrul s-a aplicat pe automobile, terenuri, clădiri, cote sociale în întreprinderi care au fost recunoscute ca „părţi şi elemente responsabile de faptele incriminate”.

În iunie 2017, Ilan Şor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar până la pronunţarea sentinţei definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul, o decizie nefiind încă emisă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite