Dorin Chirtoacă: „Schimbaţi ziua Marşului Unirii fiindcă are loc Festivalul Minorităţilor“

Dorin Chirtoacă: „Schimbaţi ziua Marşului Unirii fiindcă are loc Festivalul Minorităţilor“

Marşul Unirii la Chişinău

Edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă face apel către membrii Acţiunii 2012 şi Patrioţii Moldovei să renunţe la acţiunile preconizate pentru ziua de duminică, 16 septembrie. În aceeaşi zi la Chişinău va avea loc Festivalul Minorităţilor. „Nu ar fi corect faţă de minorităţi să le strice cineva sărbătoarea", a menţionat edilul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Silviu Muşuc, şeful Poliţiei Municipale a declarat că au informaţii despre mai multe provocări care sunt planificate în această zi.

Angajaţii de la Primărie au spus că i-au chemat pe organizatorii protestului şi contraprotestatari să-i convingă să schimbe ziua sau locul acţiunilor preconizate. Aceştia însă nu au fost de acord.

Din acest motiv, Direcţia juridică a Primăriei a înaintat vineri două cereri de chemare în judecată pe numele organizaţiilor Patrioţii Moldovei şi Acţiunea 2012.

UPDATE Premierul moldovean cere organizatorilor să renunțe la Marșul Unirii din 16 septembrie

Membrii Platformei Civice Acţiunea 2012 continuă să cheme oamenii să participe la Marşul Unirii şi îl compară pe Filat cu Voronin

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: