Dorin Chirtoacă, salvat de suburbii. „La Chişinău nu se votează conform indicaţiilor de la Moscova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Chirtoacă este primar al Chişinăului din 2007 FOTO Alexandru Tarlev
Dorin Chirtoacă este primar al Chişinăului din 2007 FOTO Alexandru Tarlev

În timp ce în sectoarele din Chişinău cele mai multe voturi au fost acumulate de către candidatul PSRM la funcţia de primar general al capitalei Zinaida Grecianîi, atunci candidatul liberalilor, Dorin Chirtoacă, a condus detaşat în majoritatea suburbiilor, arată informaţiile preliminare ale Comisiei Electorale Centrale (CEC), după procesarea a 99% din procesele verbale.

Potrivit datelor CEC, candidatul PL la funcţia de primar al capitalei s-a poziţionat pe primul loc în sectorul centru al capitalei unde a acumulat 36,03% din surfagii, în sectorul Ciocana - cu 40,96% din voturi. În acelaşi timp, candidatul socialiştilor a obţinut cele mai multe voturi în sectoarele Botanica unde alegătorii i-au acordat 46,28% din sufragii, Buiucani - 37,88% din voturi şi Râşcani - 41,79% din totalul voturilor acordate.

Dorin Chirtoacă este cel care a predominat în preferinţele alegătorilor din suburbii. Astfel, edilul în funcţie a obţinut cele mai multe voturi în comuna Băcioi (57,97%), Bubuieci (44,67%), Budeşti (63,03%), Ciorescu (39,41%), Codru (43,48%). În acelaşi timp, Dorin Chirtoacă a câştigat detaşat în faţa concurenţilor electorali în satul său de baştină, Coloniţa, unde a acumulat 73,95% din totalul voturilor. Candidatul liberal a obţinut victorie şi în Condriţa (56,61%), Cricova (31,69%), Cruzeşti (60,33%), Durleşti (46,38%), Ghidighici (53,93%), Grătieşti (62,98%), Sângera (48,5%) şi Stăuceni (42,34%).

În timp ce rezultatele generale preliminare arată că Dorin Chirtoacă şi Zinaida Greceanîi vor lupta pentru Primăria Chişinău în turul al doilea, în câteva localităţi care fac parte din municipiul Chişinău pe locul doi s-au poziţionat şi alţi concurenţi electorali. Candidatul Blocului electoral PPEM, Oazu Nantoi, este cel care a ocupat locul doi la Grătieşti cu 13,5%, iar la Ghidighici - cu 16,73%.  În topul preferinţelor alegătorilor din suburbii s-a aflat şi candidatul PDM, Monica Babuc, care s-a clasat pe locul doi la Cruzeşti (13,97%), Condriţa (11,86%) şi Băcioi (57,97%). La Coloniţa, pe locul al doilea s-a clasat candidatul PLDM, Serafim Urechean, care a obţinut 7,71% din sufragii.

Menţionăm că rata de participare în capitală la alegerile locale a fost de 47,55%. 

Luni dimineaţa, primarul în exerciţiu al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a recunoscut, „prăbuşirea dramatică a PLDM şi PDM” şi le-a mulţumit locuitorilor capitalei pentru voturile care l-au clasat pe primul loc în primul tur al alegerilor locale, relatează Radio Chişinău. „La Chişinău s-a demonstrat că majoritatea nu votează conform indicaţiilor de la Moscova”, a mai spus Chirtoacă.
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite