Dorin Chirtoacă îşi primeneşte casa

Primăria Capitalei a intrat în reparaţii. Atât faţada edificiului, cât şi o parte din birouri vor fi împrospătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la Anul Nou, funcționarii vor veni cu plăcere dimineaţa la serviciu fiindcă vor avea birouri proaspăt renovate, care nu vor mai mirosi a igrasie şi nici tencuiala din tavan nu le va mai cădea în cap. Se va face reparaţie capitală în 29 de birouri, dar şi grupurile sanitare şi pe holuri.

„Pentru 31 de birouri rămase sperăm să ne fie alocaţi bani la anul. Acum le-am ales pe cele în stare mai gravă, cu tencuiala căzută şi cu mucegai. În unele era periculos să te afli înăuntru fiindcă cădea tavanul", a spus Oleg Poiată, şeful Direcţiei Administrative a Primăriei. Cea mai mare bătăie de cap a dat administraţiei publice locale faţada instituţiei. Edilii au trebuit să contracteze o firmă care face astfel de lucrări de renovare. „În unele locuri au căzut bucăţi mari din elementele decorative din ghips care înfrumuseţează exteriorul. Totul trebuie refăcut întocmai ca în proiect", a adăugat Oleg Poiată.

Lucrările au început cu circa două săptămâni în urmă şi vor dura încă două luni. Edilii speră că până la Anul Nou angajaţii norocoşi să treacă în casă nouă.

La serviciu, mai mult timp ca acasă

Muncitorii ne-au asigurat că se vor încadra în timp şi că lucrările vor fi de calitate, chiar dacă temperaturile sunt joase.

Cei mai vechi angajaţi, care muncesc aici din 1985, spun că de atunci niciodată nu s-a trecut prin birourile lor cu pensula. Gheorghe Bâlici lucrează aici de 14 ani. „Mă bucur că se face reparaţie, căci la serviciu petrecem mai mult timp ca acasă şi e importat să avem aici o atmosferă plăcută. Aştept să ajungă rândul biroului în care muncesc eu", a menţionat funcţionarul.

Pentru reparaţia în interior sunt preconizate circa două milioane de lei. Alte 400.000 vor fi folosite pentru renovarea elementelor decorative ale faţadei.
Clădirea Primăriei a fost ridicată în anii 1898-1901 de arhitecţii Elladi şi Bernardazzi. Edificiul este constituit în stilul gotic veneţian. De-a lungu anilor, edificiul a suportat anumite schimbări arhitecturale.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările