Se caută antreprenor pentru renovarea a trei străzi din Chişinău. Dorin Chirtoacă promite că arborii de pe bulevardul Ştefan cel Mare nu vor fi defrişaţi

Se caută antreprenor pentru renovarea a trei străzi din Chişinău. Dorin Chirtoacă promite că arborii de pe bulevardul Ştefan cel Mare nu vor fi defrişaţi

Dorin Chirtoacă promite că Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt va fi renovat până în vara lui 2015 FOTO: Adevărul

Primăria Chişinău a anunţat o licitaţie publică în urma căreia se va desemna antreprenorul care va asigura reconstrucţia generală a trei străzi din Capitală: bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, Vasile Alecsandri şi Constantin Negruzzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul privind reabilitarea totală a bulevardului central al Capitalei a fost lansat din 2011, când a fost semnat un acord prin care Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) oferă 22 de milioane de euro pentru reparaţia a şase străzi din centrul urbei. Licitaţia pentru primele trei a demarat astăzi va se va încheia pe 12 februarie, ziua în care se vor analiza candidaturile antreprenorilor care urmează să gestioneze reabilitarea a şapte kilometri de străzi.

Pentru a participa la licitaţie, candidaţii trebuie să aibă o cifră de afaceri medie anuală de 15 milioane euro în ultimii trei ani. În plus, antreprenorul va trebui să dea dovadă de gestionare a trei proiecte de aceeaşi anvergură în ultimii cinci ani.  „Vă daţi seama că în Moldova nu avem antreprenori care să întrunească toate condiţiile. Ofertele pe care le aşteptăm trebuie să se ridice la nivel internaţional. Prin aceasta, noi confirmăm că lucrurile se mişcă înainte şi că aducem experienţă internaţională şi proiecte străine în Republica Moldova“, a afirmat edilul Capitalei Dorin Chirtoacă.

Primarul a declarat că defrişarea copacilor nu va avea loc iar, odată cu desemnarea antreprenorului, lucrările vor demara în martie-aprilie 2014 şi se vor încheia în vara lui 2015. Pentru străzile Alexandru cel Bun, Tighina şi 31 august 1989 va avea loc o licitaţie separată. Odată cu încheierea proiectului, primăria promite îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, a trotuarelor,iluminatul public şi crearea mai multor locuri de parcare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările