Doi tineri, reţinuţi pentru escrocherie în domeniul agricol. Aceştia au cauzat producătorilor un prejudiciu de 7 milioane de lei

Doi tineri, reţinuţi pentru escrocherie în domeniul agricol. Aceştia au cauzat producătorilor un prejudiciu de 7 milioane de lei

Doi tineri cu vârsta de 26 şi, respectiv, 29 ani, au fost reţinuţi pentru escrocherie. Prin intermediul unor întreprinderi fondate de ei, SRL „Cereale-LVN”, SRL „LIG-SI AGRO”, SRL „PLATINUM AGROTRANS”, au indus în eroare zeci de producători agricoli autohtoni, determinându-i să încheie mai multe contracte de vânzare-cumpărare a cerealelor, fără a avea intenţia de a-şi respecta obligaţiile asumate.

În urma acţiunilor infracţionale, suspecţii au însuşit diverse produse agricole (rapiţă, floarea soarelui şi grâu furajer), pe care le-au realizat, cauzând victimelor daune materiale în sumă totală de peste 7 milioane lei.

În cadrul cauzei penale gestionate, au fost efectuate mai multe măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, stabilindu-se că învinuiţii, intrând în posesia produselor cerealiere, au identificat mai mulţi cumpărători, cărora, într-o perioadă scurtă de timp, le-au realizat produsele agricole, încasând mijloace financiare.

Sumele obţinute din revânzări făptuitorii le-au folosit în interes personal, procurând tehnică agricolă, autoturisme de lux, iar o parte din mijloacele financiare a fost investită în construcţia unor edificii sau transferată pe conturile bancare ale întreprinderilor înregistrate pe numele persoanelor interpuse.

Ca rezultat al acţiunilor procesuale efectuate, făptuitorii au fost reţinuţi şi ulterior, la demersul procurorilor, arestaţi preventiv pe un termen de 30 zile.

Dacă li se va demonstra vinovăţia, învinuiţii riscă o pedeapsă cu privaţiune de libertate pe un termen de la 8 la 15 ani.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanţelor faptelor investigate, recuperarea prejudiciului cauzat prin infracţiune, dar şi în scopul verificării implicării făptuitorilor în săvîrşirea altor infracţiuni similare.

În context, persoanele prejudiciate prin activităţile infracţionale ale suspecţilor sunt îndemnate să se adreseze Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (mun. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, 73) sau Direcţiei generale urmărire penală a IGP (mun. Chişinău, str. Columna, 130).


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: