Doi propagandişti jihadişti au fost reţinuţi la Chişinău

Doi propagandişti jihadişti au fost reţinuţi la Chişinău

FOTO Serviciul de presă al Procuraturii Generale

Doi cetăţeni străini care promovau ideea jihadistă în susţinerea organizaţiilor teroriste internaţionale au fost reţinuţi de procurori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Indivizii au vârsta de 18 şi 46 de ani. Ei se aflau în vizorul Serviciului de Informaţii şi Securitate pentru suspiciuni de activităţi de autoradicalizare, precum şi propagare prin intermediul platformelor on-line şi a reţelelor de socializare a mesajelor de susţinere a entităţilor teroriste, publicând sistematic mesaje de justificare publică a terorismului. 

În urma efectuării percheziţiilor la domiciliile suspecţilor din Chişinău, procurorii şi ofiţerii SIS au ridicat documente, materiale de propagandă radicală şi sisteme informatice care demonstrează acţiunile şi intenţiile infracţionale ale acestora. 

Pe numele lor a fost pornit un dosar penal. Persoanele reţinute şi-au recunoscut vina, informează serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările