Doi poliţişti din Anenii Noi au fost prinşi în flagrant de CNA

Doi poliţişti din Anenii
Noi au fost prinşi în flagrant de CNA

FOTO Hepta

Doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie din Anenii Noi au fost reţinuţi, aseară, de către ofiţerii CNA şi procurori într-un dosar de corupţie. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi pretins de la un localnic 200 de euro pentru a nu documenta un accident de circulaţie.

În urma acţiunilor de urmărire penală, poliţiştii au fost prinşi şi reţinuţi pentru 72 de ore. Operaţiunea a avut loc în incinta Inspectoratului de Poliţie din Anenii Noi, iar banii au fost găsiţi în unul dintre birourile de serviciu, fiind ascunşi în Codul penal.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală în temeiul al. 2 al art. 324 Cod penal – „coruperea pasivă”. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ambii riscă o pedeapsă cu detenţie de până la 10 ani, cu amendă de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale este efectuată de către Procuratura Anticorupţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: