Doi foşti şefi ai unei companii de asigurări, condamnaţi pentru delapidare

Doi foşti şefi ai unei
companii de asigurări, condamnaţi pentru delapidare

FOTO Arhivă

Fostul director şi managerul reprezentanţei din Bălţi a unei companii de asigurări au fost recunoscuţi culpabili şi condamnaţi pentru delapidarea averii companiei în proporţii semnificative. Potrivit procurorilor anticorupţie, cei doi au însuşit ilegal mijloace băneşti în valoare de aproximativ 133.000 de lei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, a fost demonstrat faptul că pe parcursul anilor 2005-2009, fostul director şi fostul manager, care sunt tată şi fiică, au însuşit ilegal banii alocaţi de oficiul central al companiei pentru remunerarea muncii unui agent de asigurări, care, în realitate, nu a activat nicio zi în cadrul respectivei companii.
 
În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit că acest lucru a fost posibil după ce inculpaţii au falsificat semnăturile „agentului” în documentele de achitare a salariului angajaţilor şi în borderourile de eliberare a cardurilor bancare. Astfel, au obţinut ilegal în posesie cardul bancar eliberat pe numele „agentului de asigurări”.
 
Pentru delapidarea averii străine fostul manager a fost condamnat la 8 ani închisoare, iar fostul director a fost liberat de pedeapsa penală. Fostul director a fost internat într-o instituţie psihiatrică cu supraveghere obişnuită pentru tratament prin constrângere.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: