Doi bărbaţi riscă ani grei de puşcărie după ce au furat mai multe bunuri dintr-o mănăstire din Drochia

Doi bărbaţi riscă ani grei de puşcărie după ce au furat mai multe bunuri dintr-o mănăstire din Drochia

Doi recidivişti riscă până la 12 ani de închisoare după ce, la începutul lunii aprilie, au furat din mănăstirea din satul Nicoreni, raionul Drochia, mai multe bijuterii din aur şi argint donate de enoriaşi. Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a celor doi în judecată, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, unul dintre inculpaţi a intrat în mănăstire prin geam, iar de acolo a sustras mai multe obiecte de cult. Peste trei zile, acesta a revenit în lăcaş împreună cu un amic, care chiar în acea zi fusese eliberat, înainte de termen, din detenţie. 

Tot prin geam, indivizii au intrat în biserica mănăstirii, au forţat sistemul de fixare a sticlei de protecţie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, iar din tetrapod au furat mai multe bijuterii din aur şi argint donate de enoriaşi. Potrivit estimărilor, valoarea bunurilor sustrase se ridică la peste un milion de lei.

Indivizii au fost reţinuţi în aceeaşi zi în autogara din Soroca, asupra lor fiind depistate lucrurile sustrase din lăcaşul sfânt şi restituite mănăstirii.

Aceştia au câte 45 de ani, sunt locuitori ai raioanelor Făleşti şi Orhei şi au mai fost în conflict cu legea, fiind condamnaţi pentru o serie de furturi din biserici. Din momentul reţinerii şi până în prezent, inculpaţii se află în arest. Fiind audiaţi de procurori, inculpaţii au acceptat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Pentru cele săvârşite, riscă de la 7 până la 12 ani de închisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: