Doi agenţi rutieri au de ispăşit câte 5 ani de puşcărie pentru o mită de 280 de lei

Doi agenţi rutieri au de ispăşit câte 5 ani de puşcărie pentru o mită de 280 de lei

Pe lângă anii de detenţie, poliţiştii au de plătit câte o amendă de 40.000 de lei

Cu toate că iniţial au fost achitaţi de Judecătoria Nisporeni şi Curtea de Apel Chişinău, cei doi poliţişti au fost ulterior condamnaţi la câte cinci ani de închisoare, la intervenţia Curţii Supreme de Justiţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi agenţi rutieri au fost puşi sub învinuire penală după ce au luat 280 de lei de la un şofer pentru a nu-l penaliza fiindcă şofase cu viteză pe şoseaua Chişinău-Leuşeni, în apropierea satului Cristeşti, raionul Nisporeni.

Chiar dacă procurorii au avut mai multe probe care dovedeau vinovăţia poliţiştilor vizaţi, Judecătoria Nisporeni i-a scos nevinovaţi pe făptaşi, fiindcă n-ar fi fost constatată fapta infracţiunii.

Chiar dacă iniţial şi Curtea de Apel Chişinău a menţinut sentinţa instanţei din Nisporeni, cazul a fost rejudecat la intervenţia Curţii Supreme de Justiţie. Astfel, cei doi agenţi rutieri au fost pedepsiţi cu câte 5 ani de puşcărie, câte 40.000 de lei amendă şi privarea dreptului de a ocupa funcţii în cadrul Ministerului Afacerilor Interne pe un timp de trei şi, respectiv, patru ani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: