UPDATES Şeful interimar al Spitalului Republican, Sergiu Popa, e cercetat de CNA pentru luare de mită

UPDATES Şeful interimar al Spitalului Republican, Sergiu Popa, e cercetat de CNA pentru luare de mită

Conducerea Spitalului Clinic Republican a ajuns în colimatorul CNA. FOTO Valentina Basiul

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au descins simultan la locuinţa şi la biroul directorului interimar al Spitalului Clinic Republican.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE, ora 15.12: Directorul interimar al Spitalului Clinic Republican, Sergiu Popa, a fost citat în calitate de bănuit la CNA, pentru a da explicaţii privind suma de bani nejustificată, găsită pe cardul său bancar.

UPDATE, ora 15.00: Potrivit unui comunicat emis de biroul de presă al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), percheziţiile din această dimineaţă de la Spitalul Clinic Republican şi de la domiciliul şefului interimar al instituţiei spitaliceşti, Sergiu Popa, au avut loc într-un caz de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari privind închirierea unui spaţiu de la primul etaj al spitalului. Beneficiarul este o companie care testează diverse produse farmaceutice pe pacienţi.

Sergiu Popa este cercetat şi pentru nişte sume de bani care i-au fost transmise de această firmă pe contul său bancar, a căror provenienţă a fost ascunsă.

UPDATE, ora 11.43: „Au loc mai multe percheziţii în legătură cu un dosar de corupţie. Directorul spitalului nu a fost anunţat în prealabil că urmează să venim“, a declarat Bogdan Zumbreanu, şeful Direcţiei urmărire penală din cadrul CNA.

UPDATE, ora 11.38: Potrivit procurorului anticorupţie Eduard Harunjen, ofiţerii CNA au ridicat din birourile administrative ale Spitalului Republican mai multe documente privind arendarea unui spaţiu din incinta instituţiei, unei companii care se ocupă cu prestarea de investigaţii medicale. „Nu ştiu de ce s-a făcut atâta zarvă că ar fi fost o descindere. Au venit doar nişte ofiţeri de urmărire penală de la CNA care au ridicat nişte documente privind darea în arendă a unui spaţiu al spitalului“, a precizat Harunjen.  

Directorul interimar al Spitalului Clinic Republican, Sergiu Popa, este cercetat într-un dosar de corupţie. La această oră, mai mulţi procurori anticorupţie şi ofiţeri de la CNA desfăşoară percheziţii simultan în biroul şefului instituţiei, dar şi la domiciliul acestuia. 

Angajaţii spitalului spun, însă, că anchetatorii au descins paşnic, în haine civile, ca şi când ar fi venit pentru o consultaţie medicală.

Vom reveni cu noi informaţii în legătură cu această descindere.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: