Din 22 aprilie, şoferii care parchează neregulamentar riscă amenzi de până la 1.500 de lei

Din 22 aprilie, şoferii care parchează neregulamentar riscă amenzi de până la 1.500 de lei

FOTO IPN

Inspectoratul Naţional de Patrulare a dat startul unei campanii de atenţionare a şoferilor cu privire la oprirea, staţionarea sau parcarea în locurile nepermise. Din 22 aprilie, şoferii care se vor face vinovaţi de aceste încălcări vor fi documentaţi şi riscă amenzi de până la 1.500 de lei şi patru puncte de penalizare, transmite IPN.

Potrivit unei analize a INP, majoritatea conducătorilor auto obişnuiesc să oprească, să staţioneze sau să parcheze în locurile unde le este comod, în faţa magazinului, în intersecţii, pe trecerile de pietoni, chiar şi lângă scările blocului unde locuiesc sau lucrează. 

Toate aceste nereguli, potrivit INP, creează obstacole pentru accesul autospecialelor pompierilor, ambulanţelor şi poliţiştilor, dar şi pe trotuar – pentru persoanele cu dizabilităţi şi părinţii cu copiii în cărucioare, care sunt nevoiţi să circule pe carosabil, punându-şi viaţa în pericol.

Potrivit INP, pe parcursul anului trecut, peste 8 mii de şoferi au fost sancţionaţi pentru staţionarea sau parcarea în locuri neregulamentare, iar în primele trei luni ale anului curent, peste 500 de şoferi s-au ales cu procese-verbale, cu circa 75% mai puţin decât perioada similară a anului precedent.

INP solicită conducătorilor auto să parcheze maşinile în aşa fel încât să nu creeze impedimente celorlalţi participanţi la trafic şi să nu uite că fiecare şofer este şi pieton.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: