Din 1 iunie, în parcurile din Chişinău vor fi permise gheretele cu apă şi îngheţată

Din 1 iunie, în parcurile din Chişinău vor fi permise gheretele cu apă şi îngheţată

FOTO IPN

Începând cu data de 1 iunie, în parcurile din capitală vor fi permise gheretele cu apă, ceai, cafea, sucuri şi îngheţată. Nu şi pe străzile din oraş, transmite IPN.

La şedinţa operativă de la Primărie, şeful Direcţiei asistenţă juridică, Valeriu Bogdan, a declarat că, pe de o parte, sunt multe unităţi de comerţ ambulant, iar pe de altă parte, nu există un mecanism clar de reglementare a activităţii acestora. Pentru a identifica locurile în care vor fi amplasate punctele de comerţ au fost consultate preturile de sector. De exemplu, Pretura sectorului Buiucani a propus 39 de locuri, Pretura sectorului Centru – 32, iar Pretura Botanica, care este cel mai mare sector – 71 de locuri. Până pe 15 mai, va fi emisă o dispoziţie prin care va fi stabilită exact zona şi numărul de gherete şi tarabe autorizate.  

În altă ordine de idei, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că la Piaţa Tiraspol, de pe bulevardul Cantemir, s-au înteţit comercianţii ambulanţi, care vând vechituri. Edilul a solicitat un control riguros pentru a nu admite comerţul ilegal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: