DEZVĂLUIRI Mafia alcoolului este protejată de procurori, susţine un deputat PLDM

DEZVĂLUIRI Mafia alcoolului este protejată de procurori, susţine un deputat PLDM

Jumătate din băuturile alcoolice comercializate au timbre de acciz false

Circa 50% din producţia alcoolică comercializată pe piaţa Republicii Moldova, inclusiv în magazinele specializate ale producătorilor are timbre de acciz false, arată o notă informativă difuzată de Ion Butmalai, Secretarul Comisiei Parlamentare pentru Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit documentelor făcute publice de deputatului PLDM în carul emisiunii Fabrika, Direcţia Investigare a Fraudelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a descoperit în anii 2010-2011 o reţea care producea şi distribuia sute de mii de timbre de acciz false.
Dosarul cu toate probele a fost preluat în mod abuziv de Procuratura Generală, după care a fost suspendată urmărirea penală.
Parlamentarul acuză Procuratura de sustragerea ilegală din cadrul Ministerul de Interne a mai multor dosare.

"Procuratura Generală a retras ilegal de la Ministerul de Interne şapte cauze penale, inclusiv şi în privinţa "Nippon" SRL, unde este vorba de o evaziune fiscală de 115 de milioane. De asemenea, dosare care se referă la operaţiuni de spălare de bani, evaziuni fiscale, etc. Acestea stau în saferurile procurorilor. Se stopează şi nu se duc în instanţă. De aceasta, noi, membrii Comisiei pentru Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică vrem ca să vină în Parlament toţi cei patru generali pentru a vorbi despre această situaţie", a declarat Ion Butmalai.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările