Dezbatere: SIS este în fază embrionară de dezvoltare

Dezbatere: SIS este în fază embrionară
de dezvoltare

Serviciul de Securitate şi Informaţii este în fază embrionară de dezvoltare, comparativ cu realităţile Republicii Moldova. Opinii în acest sens au fost exprimate în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV, transmite IPN.

Bloggerul Veaceslav Balacci consideră că SIS este în continuare o instituţie de tip sovietic şi se află în fază embrionară de dezvoltare ,comparativ cu realităţile societăţii şi cu provocările regionale în faţa cărora se află Republica Moldova.
 
Referindu-se la „furtul miliardului”, bloggerul a menţionat că Serviciul de Informaţii şi Securitate ar fi trebuit să meargă în Parlament cu rapoarte şi să participe la audieri privind situaţia care s-a creat în sistemul bancar, dar nu să prezinte rapoarte secrete.
 
Analistul Victor Gurău susţine că în reformele începute în domeniul securităţii se pune accentul pe nişte mecanisme şi proceduri învechite. Potrivit lui, Republica Moldova, fiind un stat tânăr, având o sumedenie de vulnerabilităţi interne şi riscuri din exterior, trebuie să aibă capacitatea să analizeze aceste lucruri, iar pentru aceasta sunt necesari oameni cu capacităţi.
 
În opinia lui Victor Gurău, în Republica Moldova lipseşte o abordare sistemică de viitor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: