Detalii privind omorul din satul Costeşti: 15 persoane au urmărit bătaia, însă fără a interveni

Detalii privind omorul din satul Costeşti: 15 persoane au urmărit bătaia, însă fără a interveni

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a oferit noi detalii despre omorul din satul Costeşti, Ialoveni, când un grup de indivizi, în noaptea de Revelion, au bătut cu cruzime un tânăr de 20 de ani, care ulterior s-a stins din viaţă la Spitalul de Urgenţă din Chişinău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pavel Voicu a comunicat că pe acest caz au fost interogaţi 20 de martori, iar doi tineri au fost reţinuţi, care şi-au recunoscut vina, unul de 16 ani şi altul de 21 de ani. Ministrul susţine că bătaia a fost iniţiată de minorul de 16 ani, care a lovit primul victima, ca mai apoi să intervină şi tânărul de 21 de ani, care şi l-ar fi ucis, în urma loviturilor cu pumnii şi picioarele aplicate în regiunea capului, dar şi în urma câtorva lovituri pe care acesta le-a aplicat victimei în cap cu o scândură.

Voicu a subliniat că băiatul de 16 ani a fost eliberat, pe motiv că este minor, iar cel de 21 de ani a fost arestat pentru 30 de zile. Potrivit ministrului, tânărul de 21 de ani se află de mai multă vreme în vizorul poliţiei şi că acesta doar în ultimii doi ani s-a ales cu şase dosare penale, dintre care cinci pentru furt şi altul pentru huliganism.

În plus, pe numele acestuia au fost înregistrate 16 dosare contravenţionale.

Ministrul a dat asigurări că ambele persoane vor răspunde în faţa legii pentru faptele comise. El respinge acuzaţiile apropiaţilor victimei care susţin că oamenii legii încearcă să muşamalizeze acest caz şi că victima a fost bătută de mai mulţi indivizi, decât cei depistaţi de poliţişti.

„Poliţiştii şi procurorii nu au întrepris acţiuni de a muşamaliza cazul”, a declarat Pavel Voicu.

Ministrul spune că, din păcate, 15 prieteni de-ai victimei au urmărit bătaia, însă nu au intervenit decât atunci când au văzut că tânărul nu se mai scoală.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: