Detalii despre schema de corupţie de la Ambasada R. Moldova la Bucureşti

Detalii despre schema de corupţie de la Ambasada R. Moldova la Bucureşti

Ofiţerii CNA FOTO simbol

Mai mulţi foşti angajaţi ai Consulatului Republicii Moldova la Bucureşti sunt cercetaţi penal pentru abuz în serviciu într-o cauză în care sunt suspectaţi că ar fi perceput taxe de la cetăţeni pe care nu le-ar fi introdus în registrele contabile ale misiunii. Este vorba despre plăţile pentru adeverinţele eliberate de Consulat, care urmau a fi prezentate pentru schimbarea permiselor de conducere moldoveneşti în româneşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit datelor anchetei, taxa oficială pentru eliberarea unei adeverinţe este de 35 de euro, iar aceste sume nu ar fi fost reflectate în contabilitatea misiunii. Estimativ, ar fi vorba despre o sumă de peste 30.000 de euro care nu ar fi fost încasată de Consulat, banii fiind însuşiţi de persoanele responsabile de eliberarea acestor acte.

Informaţia despre pretinsa schemă a ajuns la CNA în septembrie 2020, ulterior fiind iniţiată o urmărire pentru verificarea acesteia. La data de 22 octombrie, doi ofiţeri ai CNA s-au deplasat la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti pentru a desfăşura audieri şi pentru a ridica acte de evidenţă în scopul investigării informaţiei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările