Detalii despre protestul din 24 aprilie. Se va cere demisia Guvernului şi alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii partidelor de opoziţie şi ai societăţii civile, participanţi ai Forumului Civic, susţin că, în cadrul acţiunii de protest care este preconizată pentru 24 aprilie, manifestanţii vor cere demisia actualului guvern şi organizarea alegerilor anticipate, concomitent cu cele prezidenţiale.

Într-o conferinţă de presă la IPN, membrii Forumului au declarat că în Piaţa Marii Adunări Naţionale se vor aduna oameni din toate raioanele ţării, care vor purta drapele de stat. Organizatorii afirmă că protestul va fi unul paşnic şi că nu vor permite infiltrarea provocatorilor în mulţimea protestatarilor.

Membrul Forumului Civic şi unul dintre liderii Partidului Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Vasile Năstase, a declarat că guvernarea nu a îndeplinit nicio revendicare de-a cetăţenilor şi nu a realizat reforme. Potrivit lui, protestatarii consideră că actuala componenţă a Parlamentului nu reprezintă voinţa alegătorilor şi că aceasta este „capturată” de către prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. În opinia sa, anume democratul este cel care a uzurpat puterea şi din aceste considerente anume el trebuie să asigure dizolvarea Parlamentului.

Vasile Năstase a menţionat că protestatarii au solicitat ca duminică, 24 aprilie, Vladimir Plahotniuc să se afle, împreună cu subalternii săi, în Chişinău. Astfel, potrivit lui, reprezentanţii delegaţi de cetăţeni vor merge să stabilească data alegerilor anticipate, iar în cazul în care acesta nu va accepta cerinţa populară, organizatorii împreună cu protestatarii vor decide care vor fi acţiunile ulterioare.

Membra Forumului Civic, Ianina Spinei, a îndemnat cetăţenii să fie uniţi şi să iasă duminică la protest pentru a-şi revendica drepturile şi pentru a cere tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi de furtul din sistemul financiar-bancar.

Un alt membru al Forumului Civic şi unul dintre liderii PPPDA, Chiril Moţpan, a spus că ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, i-a asigurat pe organizatorii protestului că poliţia nu va periclita bunul mers al acţiunii şi se va implica doar pentru a asigura respectarea ordinii publice.

Organizatorii afirmă că la acţiunea de protest de duminică vor participa cetăţeni din toate raioanele ţării. În acest sens a fost stabilită o hartă a traseelor pe care se vor deplasa participanţii la acţiune şi punctele unde aceştia urmează să se întrunească. Către ora 12.00 coloanele vor ajunge în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Totodată, organizatorii acţiunii recomandă celor care vor veni să protesteze în PMAN, să fie echipaţi corespunzător în cazul în care acţiunea va dura mai multe zile la rând.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite