Accidentul de la Buiucani: Porsche-ul s-a izbit violent în troleibuz cu 130 km/h. Şoferiţa era lipsită de dreptul de a conduce şi avea 43 de procese verbale contravenţionale

Accidentul de la Buiucani: Porsche-ul s-a izbit violent în troleibuz cu 130 km/h. Şoferiţa era lipsită de dreptul de a conduce şi avea 43 de procese verbale contravenţionale

Poliţia a oferit noi detalii despre accidentul rutier grav, produs pe strada Alba Iulia din Chişinău luni, 30 septembrie, când un Porsche Cayenne s-a ciocnit violent într-un troleibuz plin cu pasageri. Şoferiţa de 33 de ani, care se afla la volanul maşinii şi care se face vinovată de accident, avea permis de conducere suspendat, în urma multiplelor încălcări ale regulilor de circulaţie.

Poliţia a comunicat că femeia are 43 de procese verbale contravenţionale şi cinci procese penale pentru multiple încălcări, precum conducerea autovehiculului în stare de ebrietate, conducerea maşinii fără permis de conducere, convorbiri la telefon în timpul aflării la volan, lipsa cuplării centurii de siguranţă, depăşirea limitei de viteză, încălcarea semnelor de circulaţie rutieră etc.
 
Mai mult, şoferiţa a stat şase luni după gratii în cadrul unuia dintre aceste dosare penale.
 
Poliţiştii spun că aceasta continua să conducă, deşi avea permisul de conducere suspendat.
 
Reprezentanţii Poliţiei au subliniat că, potrivit martorilor, autovehiculul ar fi fost condus cu 130 de kilometri pe oră la momentul impactului cu troleibuzul. Accidentul rutier a fost provocat şi de faptul că şoferiţa a trecut la culoarea roşie a semaforului.
 
Oamenii legii încă nu au stabilit dacă centura de siguranţă era cuplată sau dacă şoferiţa se afla sau nu în stare de ebrietate. De asemenea, nu s-a stabilit deocamdată de ce nu au funcţionat Air Bag-urile, care ar fi putut salva viaţa pasagerului.
 
Poliţia a anunţat că pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru încălcarea regulilor de circulaţie care au dus la omor din imprudenţă. Şoferiţa riscă de la trei până la şapte ani de închisoare.
 
Şoferiţa se află în stare gravă la spital, iar pasagerul din Porsche, un bărbat de 35 de ani, a murit pe loc. Zece pasageri din troleibuz în continuare se află internaţi la spital unde li se acordă îngrijiri medicale, alţi 12 pasageri au fost externaţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: