Descinderi la Căuşeni şi Briceni. Oamenii legii au destructurat o grupare criminală specializată în contrabandă cu ţigări şi alcool etilic

Descinderi la Căuşeni şi Briceni. Oamenii legii au destructurat o grupare criminală specializată în contrabandă cu ţigări şi alcool etilic

FOTO sis.md

Serviciul de Informaţii şi Securitate anunţă că a desfăşurat, pe parcursul săptămânii trecute, mai multe acţiuni privind prevenirea şi combaterea influenţei criminalităţii organizate orientată la prejudicierea bugetului de stat, a ramurilor economiei naţionale şi a mediului de afaceri de bună credinţă, informează serviciul de presă al SIS.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, precum şi Serviciul Vamal au investigat şi au deconspirat activitatea unui grup infracţional pe teritoriul raionului Căuşeni, implicat în producerea clandestină şi contrabandă de ţigări, precum şi de alcool etilic rectificat, în proporţii deosebit de mari.

Urmare a descinderilor efectuate în locurile de fabricare şi de depozitare a fost depistat un lot de 2,5 milioane bucăţi de ţigări, fără însemne distinctive (marca, producătorul). Ţigările erau împachetate în vrac, în cutii pentru transportarea fructelor, ce urmau să ajungă pe piaţa tenebră a ţărilor Uniunii Europene, prin intermediul grupărilor specializate în contrabandă de ţigări.

De asemenea, au fost depistate şi sechestrate cantităţi considerabile de timbre de acciză, precum şi etichete pentru aplicare pe pachete, cu denumiri comerciale ale unor producător, care la examinarea prealabilă se prezentau a fi falsificate.

Tot în raionul Căuşeni, ofiţerii SIS au descins pe teritoriul unui alt depozit, activitatea căruia era gestionată de către aceiaşi membri ai grupării infracţionale, unde au depistat 100 de recipiente a câte 1 tonă fiecare, pregătite pentru încărcare cu alcool etilic rectificat în 3 camioane cu numere de înmatriculare ucrainene, pentru transportare prin contrabandă în Ucraina.

O altă operaţiune a fost desfăşurată pe teritoriul raionului Briceni. Ofiţerii de informaţii în cooperare cu Echipele Mobile ale Serviciului Vamal au deconspirat şi contracarat activitatea unei grupări, implicată în contrabanda mărfurilor de larg consum peste frontiera verde. În cadrul percheziţiilor de la principalul membru al grupării au fost ridicate mărfuri nedeclarate organului vamal în valoare de cca. 1 milion de lei.

În prezent, pe toate cazurile enunţate sunt continuate măsurile de urmărire penală şi speciale de investigaţii în vederea stabilirii prejudiciilor şi atragerii la răspundere penală a persoanelor implicate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: