Descinderi la FISC într-un dosar de corupţie

Descinderi la FISC într-un dosar de corupţie

FOTO Arhivă

Un angajat al Serviciului Fiscal de Stat (SFS) a fost reţinut pentru 72 de ore, iar altul este dat în căutare, cei doi fiind vizaţi într-o cauză penală de corupere pasivă şi corupere activă. În dosar figurează încă alte patru persoane, printre care şi agenţi economici.

Ofiţerii Procuraturii Anticorupţie şi Serviciului de Informaţii şi Securitate, au descins în dimineaţa zilei de astăzi, 12 iulie, la oficiile şi domiciliile bănuiţilor de unde au fost ridicate documente, computere şi purtători de informaţie, transmite IPN.
 
Potrivit Procuraturii Generale, în perioada februarie-martie 2017, angajaţi ai Inspectoratului Fiscal de Stat au pretins şi acceptat de la doi agenţi economici 180 de mii de lei pentru a accepta o cerere depusă de aceştia la SFS, privind restituirea TVA din exportul de fructe, pentru luna octombrie a anului 2016.
 
Ulterior, angajaţii SFS au pretins şi primit de la un alt agent economic, pe parcursul lunilor februarie-mai, anul curent, o sumă totală de 70 de mii de lei pentru a nu documenta încălcări în activitatea companiilor administrate de către acesta.
 
Autorul infracţiunilor, care a fost reţinut pentru 72 de ore, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă de la 300 la 400 de mii de lei, cu privarea de dreptului de a ocupa anumite funcţii publice sau pe un termen de la 7 la 10 ani.
 
Într-o reacţie pentru presă, Serviciul Fiscal de Stat îşi exprimă regretul pentru situaţia în care un angajat al serviciului este bănuit de implicare într-un caz de corupţie şi susţine că va acorda tot sprijinul procurorilor pentru investigarea obiectivă, operativă şi sub toate aspectele a cazului.
 
De asemenea, SFS urmează să analizeze procedurile legale cu privire la suspendarea din funcţie a angajatului pe durata acţiunilor de urmărire penală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: