Deputatul Eugen Nichiforciuc, infectat cu COVID-19

Deputatul Eugen Nichiforciuc, infectat cu COVID-19

Deputatul PDM Eugen Nichiforciuc a fost testat pozitiv la COVID-19. Anunţul a fost făcut joi, 21 mai, de către preşedintele de onoare al formaţiunii, Dumitru Diacov, în plenul Parlamentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dumitru Diacov a precizat că, la moment, Eugen Nichiforciuc nu are simptome asociate cu noul coronavirus. Mai mult, soţia parlamentarului tot a fost contaminată. Diacov a mai menţionat că Nichiforciuc a participat ieri la şedinţa fracţiunii PDM. 

Preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a propus ca toţi deputaţii şi secretariatul Parlamentului să fie testaţi pentru COVID-19. Propunerea a fost acceptată de deputaţi.

Până la ora actuală, au fost raportate 6.553 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 232 de decese, dintre care nouă decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 33 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. 

În total, au fost vindecate 3.089 de persoane, 266 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 21 se află la respiraţie artificială. 

În total, au fost confirmate 1.418 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 330, asistenţi medicali - 545, felceri - 73, paramedici - 1, farmacişti - 20, personal auxiliar - 450 persoane. Circa 500 de lucrători medicali au fost trataţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: