De Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului vor fi plantaţi 252.000 de copaci

De Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului vor fi plantaţi 252.000 de copaci

În păduri vor fi plantaţi pomi precum nucul comun, frasini, paltini de câmp şi tei Foto: Adevărul

Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului – „Un arbore pentru dăinuirea noastră” – va fi marcată la 26 octombrie în Republica Moldova. Autorităţile publice locale de nivelul întâi şi doi vor planta în acest sezon 252 mii puieţi, iar cei mai mulţi vor fi sădiţi în municipiul Chişinău.

Ştiri pe aceeaşi temă

În această toamnă vor fi create culturi silvice în fondul forestier pe o suprafaţă de 627 de hectare şi vor fi efectuate lucrări de ajutorare a regenerării naturale pe o suprafaţă de 32 de hectare şi lucrări de plantare a culturilor silvice pe terenurile altor deţinători, pe o suprafaţă de 43 hectare.

Pentru procurarea puieţilor, Fondul Ecologic Naţional a alocat un milion de lei. La fel, este posibilă aprovizionarea cu material săditor şi a altor organizaţii de stat şi private, inclusiv a populaţiei, contra plată. Cele 31 de pepiniere silvice, cu o suprafaţă totală de 900 de hectare, dispun de cantităţi suficiente de puieţi. Astfel, sunt propuşi 656.000 de puieţi de talie înaltă: nuc comun, frasin comun, paltin de câmp, tei, corn, lemn câinesc şi liliac.

În 2010, prin Decretul preşedintelui Republicii Moldova a fost modificată data marcării Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului – „Un arbore pentru dăinuirea noastră” – şi începând cu anul 2011 se sărbătoreşte în ultima sâmbătă a lunii octombrie. În întreaga ţară, în perioada octombrie-noiembrie au loc şi alte manifestări pentru sensibilizarea opiniei publice în ceea ce priveşte importanţa mediului ambiant, inclusiv al pădurilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările