De câte ori turiştii au intrat pe teritoriul Republicii Moldova în anul 2015

De câte ori turiştii au intrat pe teritoriul Republicii Moldova în anul 2015

Aproximativ 16% din străini au ajuns în Republica Moldova cu avionul. FOTO Adevărul

În 2015 s-au înregistrat 2,9 milioane de sosiri ale vizitatorilor străini în Republica Moldova, cu 28% mai mult faţă de anul 2014 şi 5,6 milioane de plecări ale moldovenilor peste hotare, cu 10% mai multe decât în anul precedent, informează Biroul Naţional de Statistică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din numărul total de sosiri ale turiştilor în Republica Moldova cele mai multe au fost înregistrate din România - 45,5%, Ucraina - 35,5%, Federaţia Rusă – 9%, Bulgaria - 1,7%, Italia - 1,2%, Turcia - 0,8%, Germania - 0,7%. Circa 81,5% din străini au intrat pe teritoriul ţării noastre la volanul maşinii, 16,5% din ei au călătorit cu avionul, iar 2% au sosit cu trenul.
 
Numărul de plecări ale vizitatorilor moldoveni în străinătate înregistrate la punctele de trecere ale frontierei de stat, în anul 2015 a fost de 5,6 milioane, cu 10,2% mai mult decât în anul 2014. Mijloacele de transport auto au fost cele mai des utilizate pentru plecările în străinătate a moldovenilor reprezentând 86,4% din numărul total de plecări.
 
Biroul Naţional de Statistică precizează că numărul de sosiri sau plecări ale vizitatorilor străini este diferit de numărul persoanelor care intră în ţară, respectiv ies din ţară. Aceeaşi persoană din străinătate poate realiza mai multe călătorii în ţară, în perioada respectivă, fiind înregistrată de fiecare dată ca o nouă sosire. În acelaşi mod se procedează la plecările vizitatorilor moldoveni în străinătate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările