De ce FC Sheriff Tiraspol încă nu-şi poate primi milioanele de la UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sheriff FC

Clubul de fotbal Sheriff Tiraspol, calificat în premieră în acest an în grupele Ligii Campionilor, încă nu-şi poate primi cele peste 20 milioane de euro pe care le-a obţinut pentru calificarea în Cheampions League, dar şi pentru cele două victorii de până acum - în faţa echipelor Shakhtar Doneţk şi Real Madrid.

Despre problema financiară a celor de la Sheriff Tiraspol a anunţat aşa-numitul preşedinte al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, în cadrul unei discuţi telefonice cu premierul R. Moldova, Natalia Gavriliţa.

Deşi dialogul dintre Krasnoselski şi Gavriliţa, iniţiat de către prim-ministru, urma să fie axat pe tema crizei energetice, liderul de la Tiraspol a atins şi problemele cu care se confruntă Sheriff.

Krasnoselski s-a plâns că entităţile comerciale din Transnistria nu pot deschide conturi bancare pe malul drept al Nistrului. În context, acesta a adus exemplul Sheriff-ului, subliniind că jucătorii echipei tiraspolene nu pot încasa banii de la UEFA pentru că băncile din R. Moldova (nemijlocit cele care se află sub jurisdicţia autorităţilor constituţionale) refuză să deschidă conturi bancare în valută. În acest sens, Krasnoselski i-a cerut Nataliei Gavriliţa să rezolve această problemă.

El a comunicat că respectarea angajamentelor asumate anterior de Chişinău şi Tiraspol sunt o chestiune principială, fără de care nu pot exista noi înţelegeri.

Krasnoselski a mai adăugat că „Sheriff este locomotiva fotbalului moldovenesc”.

„Agenda de discuţii devine tot mai voluminoasă, însă chestiunile ce ţin de serviciile bancare, telecomunicaţii, libera circulaţie, clasarea dosarelor penale deschise din considerente politice rămân nerezolvate, deoarece partea moldovenească nu vrea să ia exemplul Transnistriei şi să execute înţelegerile care au fost agreate”, a spus Krasnoselski.

Amintim că Sheriff Tiraspol este revelaţia acestei ediţii a Ligii Campionilor. După trei meciuri, Sheriff a obţinut 6 puncte în grupele Cheampions League. Echipa din Tiraspol a învins acasă Shakhtar Doneţk cu scorul de 3-0, apoi a învins în deplasare echipa Real Madrid cu scorul de 2-1. Pe 20 septembrie, Sheriff a suferit prima înfrgângere, în faţa italienilor de la Inter Milano cu scorul de 3-1. Cu toate acestea, Sheriff are şanse foarte mari să prindă primăvara europeană, mai ales pentru că locul 3 îi asigură participarea în Europa League.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite