David Davitean, eliberat din arest

David Davitean, eliberat din arest

Curtea de Apel Chişinău a casat sentinţa Judecătoriei Chişinău, sediul Centru, din iunie 2017, prin care David Davitean a fost condamnat la închisoare. Instanţa a dispus rejudecarea cauzei şi eliberea lui Davitean din arest. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit hotărârii, cauza urmează să fie rejudecată de Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani. David Davitean a fost pus în libertate fiindu-i revocată măsura preventivă de arest.

Hotărârea instanţei de apel poate fi contestată în termen de 30 de zile la Curtea Supremă de Justiţie.

David Davitean a fost condamnat pentru tâlhărie, în 2017, de prima instanţă, la 16 ani de închisoare. Un an mai târziu, Curtea de Apel Chişinău a casat sentinţa şi a pronunţat o nouă hotărâre prin care tânărul a fost condamnat la 13 ani de detenţie. În luna februarie a acestui an, Curtea Supremă de Justiţie a decis rejudecarea dosarului.

Preşedinta diasporei armeneşti în Moldova, Venera Gasparean, declara ]n 2016 că întreaga ei familie este ostatică a jocurilor politice. Aceasta declară că fiul ei, David Davitean, a fost reţinut de către organele de drept într-un dosar penal deschis la comandă şi de două luni se află după gratii. Gasparean a menţionat că şi fiica ei, Tativic Davitean, a fost reţinută pentru câteva zile, fără să i se aducă la cunoştinţă motivele.

Venera Gasparean spunea că pentru a-l elibera pe fiul ei din arest a cerut ajutorul secretarului general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, care a fost prieten apropiat de familie. În schimb, Botnari i-ar fi cerut să obţină o declaraţie de la fostul ginere, Vitalie Proca, deţinut în România, în care să afirme că nu-l cunoaşte pe Vladimir Plahotniuc, iar omorul lui Gherman Gorbunţov l-ar fi comandat primarul de Bălţi, Renato Usatîi.

Venera Gasparean susţine că i-a cerut şi a obţinut de la fostul ginere acea declaraţie după ce i-a spus că fosta soţie este reţinută, iar copiii sunt bolnavi, însă Constantin Botnari nu a mai cerut-o.

Femeia afirmă că, deşi fiica ei a fost căsătorită cu Vitalie Proca, nu mai are nicio legătură cu acesta, iar familia ei nu trebuie să aibă de suferit de pe urma acestei relaţii. Venera Gasparean le-a solicitat organelor de drept să-l elibereze cât mai urgent pe fiul său.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: