Datele personale a milioane de alegători americani, făcute publice de hackerii ruşi

Datele personale a milioane de alegători americani, făcute publice de hackerii ruşi

FOTO simbol Shutterstock

Ziarul rus „Kommersant” a constatat că pe o platformă online ce aparţine hackerilor ruşi au fost făcute publice datele personale a milioane de cetăţeni americani. Mai exact, este vorba despre datele personale a 7,6 milioane de alegători din statul american Michigan.

Ştiri pe aceeaşi temă

În baza de date a hackerilor ruşi se găsesc numele şi prenumele alegătorilor americani, adrese de poşte electronice, numerele de identitate, adresa secţiilor de votare unde alegătorii vor merge să voteze etc. 

Anunţul privind baza de date respectivă a fost publicat de un hacker cu pseudonimul „Gorka9”. Potrivit acestuia, datele personale sunt actuale pentru martie 2020.

Compania InfoWatch a confirmat autenticitatea datelor, menţionând că acestea au fost sustrase la sfârşitul anului 2019, scrie Kommersant.

O analiză a profilului lui „Gorka9” arată că acesta se ocupă de spargerea şi vânzarea bazelor de date americane. Hackerul oferă acces la datele personale a alegătorilor din statele Arkansas, Connecticut, Florida şi Carolina de Nord. De asemenea, acesta a scos la vânzare datele personale a 62.000 de pacienţi de la centrul de chirurgie din Brooklin.

Unii experţi ruşi suţin că hackerii au făcut publice datele personale a alegătorilor americani pentru că deja şi-au îndeplinit obiectivul comercial. Alţi experţi menţionează că ar putea fi vorba despre o provocare, ca ulterior autorităţile americane să poată da vina pe Federaţia Rusă că s-ar fi implicat în alegerile din SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările