Daniel Ioniţă, propus pentru postul de ambasador al României la Chişinău

Daniel Ioniţă, propus pentru postul de ambasador al României la Chişinău

Daniel Ioniţă, propus pentru postul de ambasador al României la Chişinău. FOTO Mediafax

Fostul secretar de stat în cadrul MAE Daniel Ioniţă a fost propus de către preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru postul de ambasador al României la Chişinău.

Marius Lazurca, rechemat recent din postul de ambasador la Chişinău, va fi trimis ca reprezentant diplomatic al României la Budapesta. În locul său va merge ca ambasador la Chişinău Daniel Ioniţă, în prezent secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, a anunţat preşedintele Iohannis.
 
„Avem o propunere bună pentru Chişinău, este vorba despre domnul Ioniţă, fost secretar de stat la Externe, avem o propunere bună pentru Budapesta, ambasadorul care până acum a fost în Chişinău, domnul Lazurca, şi încă alţii”, a declarat Iohannis
 
Cine este Daniel Ioniţă
 
Daniel Ioniţă este diplomat de carieră, începându-şi activitatea în MAE în anul 1996. În 2010-2011 a ocupat postul de director general pentru Afaceri Strategice în cadrul Ministerului de Externe. În 2011 a fost numit ambasador în Norvegia, iar în 2014 a fost desemnat ca secretar de stat, potrivit news.ro. 
 
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretele de rechemare de la post a 14 ambasadori, între care Cătălin Avramescu (Finlanda şi Estonia), Ireny Comaroschi (Olanda), Marius Lazurca (Republica Moldova) şi Dana Constantinescu (Italia).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: