Danemarca va aloca Moldovei 200 mii de euro pentru susţinerea libertăţii presei

Danemarca va aloca Moldovei 200 mii de euro pentru susţinerea libertăţii presei

FOTO simbol Sursa Shutterstock

Danemarca va aloca Republicii Moldova 200 de mii de euro pentru programe de susţinere a libertăţii presei şi de contracarare a dezinformării. Despre aceasta a discutat viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Nicu Popescu, în cadrul unei convorbiri telefonice cu ministrul afacerilor externe al Danemarcei, Jeppe Kofod, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii au vorbit despre agenda bilaterală, consolidarea democraţiei şi despre procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. În contextul aprofundării dialogului cu Uniunea Europeană, în special în tot ce ţine de mediul înconjurător şi combaterea efectelor negative ale schimbărilor climatice, vicepremierul Nicu Popescu a remarcat un potenţial pentru preluarea expertizei daneze în asigurarea tranziţiei către o economie verde şi către  transformarea digitală. Oficialul a punctat că mizăm pe know-how danez în utilizarea curată şi eficientă a energiei, transportului durabil, precum şi în domeniul cercetării şi inovării.

„Am salutat anunţul omologului meu danez privind alocarea, prin intermediul Fondului pentru Noua Democraţie, a unei sume de 200 de mii de euro pentru programele de susţinere a libertăţii presei în Republica Moldova şi contracararea dezinformării. Împărtăşim cu Danemarca convingerea că mass-media liberă şi independentă este o piatră de temelie a oricărei democraţii”, a declarat Nicu Popescu, citat într-un comunicat de presă al MAEIE.

Programul se va concentra în special pe dezvoltarea capacităţilor mass-mediei regionale, inclusiv din UTA Găgăuzia, regiunea transnistreană, Taraclia şi municipiul Bălţi, fiind sprijinite activităţi care pot contribui la creşterea profesionalismului şi la formarea jurnaliştilor de investigaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările