Curtea Supremă de Justiţie a declarat inadmisibile recursurile avocaţilor în dosarul ex-premierului Filat

Curtea Supremă de Justiţie a declarat inadmisibile
recursurile avocaţilor în dosarul ex-premierului Filat

FOTO Adevărul

Curtea Supremă de Justiţiei a declarat inadmisibile recursurile avocaţilor în dosarul fostului premier Vlad Filat, ca fiind vădit neîntemeiate. Decizia a fost pronunţată pe 22 februarie, iar partea motivată va fi prezentată pe 23 martie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Solicitat de IPN, avocatul Igor Popa, a declarat că o reacţie urmează a fi publicată mai târziu.
 
La începutul lunii ianuarie, avocaţii lui Vlad Filat au contestat la Curtea Supremă de Justiţie deciziile emise de Curtea de Apel şi de Judecătoria Buiucani în dosarul care îl vizează pe fostul premier, condamnat la nouă ani de închisoare.
 
Vlad Filat a fost arestat după un autodenunţ al lui Ilan Şor, în care afirma că pe când Filat era premier i-a oferit bani, bunuri şi servicii în valoare de 250 de milioane de dolari în schimbul unor favoruri guvernamentale. Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenţie şi amendă în mărime de 60 de mii de lei. Magistraţii au dispus şi confiscarea bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite, în valoare de 791 de milioane de lei. Vlad Filat pledează nevinovat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările