Curtea de Apel Bălţi înăspreşte pedeapsa aplicată medicului acuzat că a violat 16 paciente

Curtea de Apel Bălţi înăspreşte pedeapsa aplicată medicului acuzat că a violat 16 paciente

pixels.com

Curtea de Apel Bălţi înăspreşte pedeapsa aplicată fostului medic al Internatului Pshihoneurologic din oraş, acuzat că a violat 16 paciente. Stanislav Florea urmează să petreacă 15 ani în penitenciar de tip închis, cu doi ani mai mult decât prevedea sentinţa primei instanţe, transmite IPN.

Decizia este executorie, iar medicul a fost arestat în sala de judecată.

Pe o reţea de socializare, Doina Ioana Străisteanu, avocata părţilor vătămate, susţine că medicul a fost recunoscut vinovat pentru toate episoadele incriminate.

Cazul a fost făcut public în februarie 2013, când o pacientă şi-a a anunţat rudele că a fost violată de către medicul care o tratează. Ulterior, în timpul investigaţiilor, au fost identificate şi alte femei care au susţinut că au fost violate şi bătute. Prima instanţă l-a condamnat pe Stanislav Florea la 13 ani de închisoare, în octombrie 2016. Atunci magistraţii au hotărât că acesta va fi arestat abia după ce va fi emisă decizia definitivă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: