Cursă aeriană Minsk-Chişinău, din 30 octombrie

Cursă aeriană Minsk-Chişinău, din 30 octombrie

Din 30 octombrie, va fi lansată o nouă cursă aeriană: Minsk – Chişinău, aceasta va fi operată de compania „Belavia” din Belarus, care a pus deja în vânzare biletele, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aeronavele vor decola din Chişinău spre Minsk în zilele de marţi, joi şi duminică la ora 14.05 şi de la 9.05 – în zilele de luni şi vineri. Durata călătoriei este de aproximativ o oră şi 30 de minute. Costul anunţat al zborului într-o singură direcţie va fi de circa 83 de euro, şi circa 153 de euro – dus-întors.

„S-a muncit aproape doi ani pentru această cursă, vreau să mulţumesc echipelor implicate pentru realizare. Este o cursă aşteptată atât de cetăţenii ambelor state, care se vizitează reciproc, dar şi de agenţii economici, care circulă între Chişinău şi Minsk. Sunt sigur că va avea un impact social şi economic imediat”, a declarat ministrul economiei şi infrastructurii, Chiril Gaburici, citat într-un comunicat de presă remis de Minister.

Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Republica Belarus în ianuarie-august 2018 a însumat 137 de milioane dolari, exporturile înregistrând în perioada vizată 62,4 milioane de dolari, iar importurile constituind 74,7 milioane de dolari.

 

citeste totul despre: