FOTO, UPDATE Cum este celebrată la Chişinău împlinirea a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

FOTO, UPDATE Cum este celebrată la Chişinău împlinirea a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Evenimentul de astăzi este marcat prin mai multe acţiuni care au loc în centrul Chişinăului Foto: Tudor Iovu

Manifestaţiile au început de la ora 10.00 cu o campanie care promovează limba română şi continuă cu simpozioane, conferinţe, proiecţii de film şi lansări de lampioane.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE, ora 12.52: Membrii Consiliului Unirii au depus astăzi flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare din centrul Capitalei. Evenimentul a avut loc cu ocazia comemorării a 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România, relevă IPN.

Evenimentul care marchează împlinirea a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, din 27 martie 1918, este sărbătorit la Chişinău printr-o serie de manifestări importante. Membrii platformei Acţiunea 2012 organizează cu începere de la ora 10.00 campania „Vorbim româneşte, suntem români“, în Scuarul Europei din sectorul Botanica şi în scuarul Kentford. 

De la ora 11.00, la Centrul de Cultură şi Istorie Militară, are loc conferinţa cu tema „Unirea Basarabiei cu Patria-mamă, România, la 27 martie 1918“, la care participă mai mulţi exponenţi ai mediului universitar din Chişinău şi din Iaşi, precum şi reprezentanţii Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu“. 

Foto

Ulterior, de la ora 14.00, la Biblioteca „Onisifor Ghibu“ din Capitală are loc simpozionul ştiinţific „96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România“, unde vor fi citite esee şi versuri tematice.

Cu începere de la ora 16.30, cinefilii vor putea urmări, pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare“, o proiecţie a filmului „Golgota Basarabiei“.

Manifestaţiile se încheie în jurul orei 18.30 la monumentul lui Ştefan cel Mare, va fi intonat imnul României şi vor fi lansate 27 de lampioane. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările